Home / KBC / KBC Question Section 5

KBC Question Section 5

Ques 1: The weight of diamonds is usually measured in what?
A. Tola
B. Carat
C. Maund
D. Troy
Ans: B. Carat

Ques 2: Who of these politicians is this person talking about?
A. Mohammad Azharuddin
B. Kirti Azad
C. Imran Khan
D. Mansoor Ali Khan Pataudi
Ans: C. Imran Khan

Ques 3: Which state of India has the shortest coastline?
A. Goa
B. Maharashtra
C. Odisha
D. West Bengal
Ans: A. Goa

Ques 4: Which of these artists was principally entrusted with the task of ‘illuminating’ the original document of the Constitution of India?
A. Ram Kinker Baij
B. Benode Behari Mukherjee
C. Abanindranath Tagore
D. Nandlal Bose
Ans: D. Nandlal Bose

Ques 5: Vasant, Vinod, Mahasukh, Gautam and Rajesh are brothers related to whih of these business families?
A. Hinduja
B. Adani
C. Ambani
D. Ruia
Ans: B. Adani

Ques 6: Who is the first Indian woman wrestler to win a gold medal at the Asian Games?
A. Sakshi Malik
B. Babita Kumari
C. Vinesh Phogat
D. Kavita Devi
Ans: C. Vinesh Phogat

Ques 7: Which of these viruses takes it’s name from a place in Malaysia?
A. Nipah
B. Ebola
C. Influenza
D.HIV
Ans: A. Nipah

Ques 8: Which of these planets has a solid surface?
A. Mars
B. Saturn
C. Jupiter
D. Uranus
Ans: A. Mars

Ques 9: Who holds the Guinness Wole Record for the oldest person to be elected for the first time as PM of a nation?
A. P V Narasimha Rao
B. Chaudhary Charan Singh
C. Morarji Desai
D. H D Deve Gowda
Ans: C. Morarji Desai

Ques 10: Who wrote the patriotic song “Qadam qadam badhaye jaa, khushi ke geet gaaye jaa, ye zindagi hai qaum pe lutaaye jaa”?
A. Maithili Sharan Gupt
B. Kavi Pradeep
C. Gopaldas Neeraj
D. Pandit Vanshidhar Shukla
Ans: D. Pandit Vanshidhar Shukla

Ques 11: According to the Mahabharata, who was the father of Chitrasena, Vrishasena and Satyasena?
A. Arjuna
B. Karna
C. Dhritarashtra
D. Yudhishthira
Ans: B. Karna

About shalini

shalini
"I am passionate about my work. Because I love what I do, I have a steady source of motivation that drives me to do my best. In my last job, this passion led me to challenge myself daily and learn new skills that helped me to do better work. "

Check Also

KBC Questions

KBC Question and Answer Episode 4

Ques: Which of these words can refer to ‘a fairly low temperature’ or ‘fashionably’ or …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please wait...

Subscribe to Our Latest News

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.