Home / GENERAL KNOWLEDGE / General Knowledge Version 2

General Knowledge Version 2

Q1: Who is the composer of National Anthem of India?
(a) Bankim Chandra Chatterji
(b) Sharat Chandra Chattopadhyay
(c) Rabindranath Tagore
(d) Ishwar Chandra Vidyasagar
ANS: (c) Rabindranath Tagore

Q2: The International Labour Organisation is headquartered at
(a) Washington.
(b) Paris.
(c) Geneva.
(d) Rome.
ANS: (c) Geneva

Q3: Bush at War is a book authored by
(a) Mary N. Weaver.
(b) John Grisham.
(c) Jeffrey Archer.
(d) Bob Woodward.
ANS:(d) Bob Woodward

Q4: The leading silk producing state in India is
(a) Karnataka.
(b) West Bengal.
(c) Madhya Pradesh.
(d) Himachal Pradesh.
ANS:(a) Karnataka.

Q5: ‘Kaizen’ means
(a) restructuring the processes.
(b) error-free production.
(c) continuous improvement in work process.
(d) weakening the weaknesses by strengthening the strengths.
ANS:(c) continuous improvement in work process.

Q6: World Population Day is observed on which of the following dates?
(a) May 1
(b) May 11
(c) July 1
(d) July 11
ANS: (d) July 11

Q7: Which of the following correctly describes the three types of justice referred to in the Preamble?
(a) Economic, social and religious
(b) Political, economic and religious
(c) Social, economic and political
(d) Social, religious and political
ANS: (c) Social, economic and political

Q8: SAARC is headquartered at
(a) Jakarta
(b) Bangkok
(c) Kuala Lampur
(d) Kathmandu
ANS: (d) Kathmandu

Q9: Which among the following countries does not have veto power in the UN Security Council?
(a) France
(b) England
(c) Germany
(d) Russia
ANS: (c) Germany

Q10: Where is the headquarters of Organisation of Petroleum Exporting Countries (OPEC) situated?
(a) Vienna
(b) New York
(c) Abu Dhabi
(d) Kuwait City
ANS: (a) Vienna

Q11: Uber Cup is associated with which of the following games.
(a) Hockey
(b) Football
(c) Table Tennis
(d) Badminton
ANS: (d) Badminton

Q12: Who is regarded as ‘The Father of Economics’?
(a) J. M. Keynes
(b) J. K. Galbraith
(c) Vernon Smith
(d) Adam Smith
ANS: (d) Adam Smith

Q13: The first person to walk in space is ___.
(a) Neil Armstrong
(b) A. A. Leonov
(c) Yuri Gagarin
(d) Edwin Aldrin
ANS:(c) Yuri Gagarin

Q14: The number of members nominated by the President in the Rajya Sabha is ___.
(a) two
(b) eight
(c) ten
(d) twelve
ANS: (d) twelve

Q15: Which constitutional amendment is called the ‘Mini Constitution’?
(a) 42nd Amendment
(b) 43rd Amendment
(c) 44th Amendment
(d) 45th Amendment
ANS: (a) 42nd Amendment

About shalini

shalini
"I am passionate about my work. Because I love what I do, I have a steady source of motivation that drives me to do my best. In my last job, this passion led me to challenge myself daily and learn new skills that helped me to do better work. "

Check Also

India All State Mix General Knowledge GK Quiz for Competitive Exam

India All State Mix General Knowledge GK Quiz for Competitive Exam

Question: Who was the architect of the Taj Mahal of the following? [A] Ishakha [B] …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *