Home / COMPETITIVE / Computer Awareness 1

Computer Awareness 1

1. ____________ is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks. 
a) An instruction
b) Software
c) Memory
d) A processor

1. b) Software

2. System software is the set of programs that enables your computer’s hardware devices and ____________ software to work together. 
a) Management
b) Processing
c) Utility
d) Application

Ans: 2. d) Application 
3. The PC (Personal Computer) and the Apple Macintosh are examples of two different: 
a) Platforms
b) Applications
c) Programs
d) Storage devices
Ans: 3. a) Platforms 

4. Apple Macintoshes (Macs) and PCs use different ____________ to process data and different operating systems. 
a) Languages
b) Methods
c) CPUs
d) Storage devices
Ans: 4. c) CPUs 

5. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a: 
a) Network
b) Mainframe
c) Supercomputer
d) Client
Ans: 5. a) Network 

6. Smaller and less expensive PC-based servers are replacing ____________ in many businesses. 
a) Supercomputers
b) Clients
c) Laptops
d) Mainframes
ANS: 6. d) Mainframes

7. ____________ are specially designed computers that perform complex calculations extremely rapidly. 
a) Servers
b) Supercomputers
c) Laptops
d) Mainframes
ANS: 7. b) Supercomputers

8. DSL is an example of a(n) ____________ connection. 
a) Network
b) Wireless
c) Slow
d) Broadband
ANS:8. d) Broadband 

9. The difference between people with access to computers and the Internet and those without this access is known as the: 
a) Digital divide
b) Internet divide
c) Web divide
d) Broadband divide
ANS:9. a) Digital divide 
10. ____________ is the science revolving around the use of nano structures to build devices on an extremely small scale. 
a) Nanotechnology
b) Micro-technology
c) Computer forensics
d) Artificial intelligence

ANS: 10. a) Nanotechnology 

Rating: 5

About beingchinmay

beingchinmay
“I am a dedicated person with a family of four. I enjoy reading, and the knowledge and perspective that my reading gives me has strengthened my teaching skills and presentation abilities. I have been successful at raising a family, and I attribute this success to my ability to plan, schedule, and handle many different tasks at once. This flexibility will help me in the classroom, where there are many different personalities and learning styles.”

One comment

  1. Very good information

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *