Home / COMPETITIVE / NUMBER SERIES / Number Series Quiz IBPS

Number Series Quiz IBPS

Question 1.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
70, 105, 158, 237, ?, 510 
A. 315
B. 298
C. 296
D. 351
E. 397

Ans. D.
Solution: 

Question 2.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
3276, ?, 360, 117, 36, 9 
A. 1089
B. 1115
C. 1213
D. 1238
E. None of these
Ans. A.
Solution: 

Question 3.

 What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
4, 12, 60, ?, 3780, 41580 
A. 485
B. 465
C. 420
D. 492
E. 482
Ans. C.
Solution: 

Question 4.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
3, 4, 9, 32, ?, 924 
A. 165
B. 155
C. 185
D. 175
E. None of these
Ans. B.
Solution: 

Question 5.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
8, 5, 7, 18, 80, ? 
A. 50
B. 150
C. 656
D. 480
E. 1700
Ans. C.
Solution: 

Question 6.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
16, 63, 250, 997, ?, 15931 
A. 3194
B. 3892
C. 3296
D. 3984
E. 3397
Ans. D.
Solution: 

Question 7.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
15, 26, 40, 63, ?, 244 
A. 120
B. 115
C. 113
D. 128
E. None of these
Ans. C.
Solution: 

Question 8.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
69, 74, 102, 119, 245, ? 
A. 285
B. 265
C. 275
D. 292
E. 282
Ans. E.
Solution: 

Question 9.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
50, 71, 102, 143, ?, 255 
A. 154
B. 194
C. 175
D. 180
E. None of these
Ans. B.
Solution: 

Question 10.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
31185, 2835, 315, ?, 9, 3 
A. 30
B. 35
C. 40
D. 45
E. 50
Ans. D. 
Solution: 

About beingchinmay

“I am a dedicated person with a family of four. I enjoy reading, and the knowledge and perspective that my reading gives me has strengthened my teaching skills and presentation abilities. I have been successful at raising a family, and I attribute this success to my ability to plan, schedule, and handle many different tasks at once. This flexibility will help me in the classroom, where there are many different personalities and learning styles.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *